Personene bak utstillinga

Andreas-Johann Ulvestad

Andreas-Johann Ulvestad

– Prosjektleder

Andreas-Johann er en engasjert dataungdom som bidrar mye til å skape aktivitet i dataparty-miljøet i Norge. Har vært med i KANDU siden 2005, men arrangerte sitt første dataparty allerede i 1997.

Mamma sa jeg ikke fikk dra på TG, derfor startet jeg et eget dataparty i Vestfold!

Datapartyet han startet i 1997, er nå Polar Party, og er landets tredje største dataparty. Til daglig jobber Andreas-Johann med utvikling av programvare og verktøy for frivillige organisasjoner.

 

Eskil Hadland

Eskil Hadland

– Grafisk utforming og Internett

Eskil har jobbet med utformingen av logoen og visuelt uttrykk, laget trykksaker og fått på plass Internett-sider for utstillinga. Han deltok på sitt første dataparty i 1999, og har siden 2006 jobbet frivillig på både The Gathering og PolarParty. Digital kultur har han vært opptatt av helt siden barndommen, da han tegnet dinosaurer på en Amiga 500. Denne datamaskinen har overlevd tidens tann, og nå er en del av utstillingen på Jernbanetorget. Han forener gjerne friluftsliv med moderne teknologi gjennom nerdeaktiviteten Geocaching.

 

Jens Ådne Rydland

Jens-Ådne Rydland

– Utvelging av innhold, capturing

Jens Ådne har brukt sin lange erfaring fra demoscenen til å finne verk som passer seg for offentlig visning. Har vært demoscener siden 2002, og er medlem av den norske demogruppa Darklite, samt Hoaxers som fokuserer på Commodore 64. I disse gruppene er hans rolle koding. Han har også jobbet med kreative konkurranser og demoscenen på The Gathering, og vært med på å arrangere demopartyet Kindergarden. Til daglig jobber han som IT-konsulent med utvikling av programvare for frivillige foreninger.

 

Karl Fredrik Haugland

Karl Fredrik Haugland aka. koffein

– Praktisk tusenkunstner

Karl Fredrik har jobbet med alt fra redigering og klargjøring av videoer, planlegging og oppmåling av Kunstpassasjen og mye mer. Hans første 3D-modelleringsprosjekt var en hylle til The Gathering, og han benyttet 3D-ferdighetene sine i til å lage en modell av Kunstpassasjen. Av kreativitet har han laget litt ASCII-art, og mer kommer nok i tiden fremover.

Han ble med på utstillingsprosjektet fordi han syntes det hørtes veldig spennende ut, og ville være med og bidra. Går for tiden på studiespesialisering på videregående, for senere å kunne komme inn på NTNU i Trondheim.

 

Bent Stamnes

Bent Stamnes

– Utvelging av innhold

Bent er en aktiv demoscener og musiker. Han har vært ansvarlig for underholdning og kreative konkurranser på datapartyet The Gathering, og er en av ildsjelene bak demopartyet Solskogen, som han var med på å starte i 2002. Til daglig jobber han med utvikling av programvare.

 

Bjørn Christian Carlsen

Bjørn Christian Karlsen

– Snekring og praktisk

Bjørn har snekret, malt og gjort masse annet praktisk arbeid i forbindelse med utstillinga. har Han har alltid fulgt med på demoscenen, hvordan de tester og presser utstyret, og hvor mye jobb og kunnskap som ligger bak arbeidene.

Det er utrolig spennende å se det som er skapt gjennom alle disse årene!

Han er ikke en del av demoscenen selv, men er en del av et levende og aktivt hardware-moddding og case-modding-miljø, og designer og bygger egne casemods. Han er også aktiv i KANDU og på Chillout på The Gathering. Til daglig jobber han med nødstrøm og festivaler/arrangement.

 

Christian Bull Gjertsen

Christian Bull Gjertsen

– Planlegging og utforming

Christian har bidratt til utformingen av utstillinga, med planlegging og strategier, og jobber videre med Intarwebs. Han har vært med på å arrangere dataparty i Vestfold siden 2005, og har gjennom dette fått mye erfaring fra arbeid med blant annet arrangering av spillkonkurranser og kreative konkurranser – noe som har kommet godt med under planleggingen av utstillinga.

Digital kultur synes han er både fascinerende og interessant. I tillegg til sin interesse for det som skapes av demoscenen, er han også veldig glad i annen digital kultur, spesielt memes og kulturen som skapes i Internett-fora, både på godt og ondt. For tiden studerer han elektronikk og ønsker senere å jobbe med IKT.

 

Peder Hulthin

Peder Hulthin

– Rigging og transport

Peder er en aktiv dataparty-deltaker og har vært med på The Gathering siden 2007, hvor han jobber frivillig på Chillout. Dette er KANDU sin stand på TG, som har fokus på aktivitet og kretivitet, og i 2012 blir det også utstilling av Digital Kultur der. Han har gått Medier og kommunikasjon og har drevet en del med blant annet fotoredigering.

Jeg synes det er tøft å se reaksjonene til folk i Kunstpassasjen når de ser utstillinga!

På fritiden er han en casual gamer, og spiller spill som CS, BF3 og TF2. Han synes denne utstillinga trekker frem et interessant og viktig tema, og synes arbeidet med utstillinga er veldig spennende. For tiden jobber han med direktesalg av alarmtjenester.