Hva er Digital Kultur?

Digital Kultur er kulturverk laget med digitale verktøysom datamaskiner, synthesizere, mobiltelefoner og annet. Digital Kultur omfavner både tradisjonelle kunstbegrep som bilder, musikk og video samtnyere verk som spill- og Internettkultur. Sammen med hjemmedatamaskiners innmarsj på starten av80-tallet, kom Digital Kultur for fullt til Norge.

Hvem er Dataungdom?

Kreativ Dataungdom på The Gathering

Kreativ Dataungdom på The Gathering

Hvem er Dataungdom? Norge har et aktivt og levende miljø av Dataungdom som benytter både PC og andre digitaleverktøy for kreativ utfoldelse, kommunikasjon og underholdning. På lik linje med andre hobbyer som sjakk og idrett, har datainteressen kommet for å bli.

For Dataungdom er datamaskinen en viktig del avhverdagen – for lek, kreativitet og annen utfoldelse.Det er mange ulike miljøer for Dataungdom på Internett. Noen søker sammen i ulike diskusjonsfora og moderne sosiale medier, mens andre er aktive i mer retro miljøer som IRC-kanaler og på e-postlister.

Hvor skapes Digital Kultur?

Dataparty

Dataparty

I denne utstillinga presenterer vi Digital Kultur som er skapt av miljøer rundt datatre fra nært og fjernt. En viktig del av datatreff er å konkurrere i ulike grener, både innenfor spilling og kreativitet. Innen kreativitet finnes egne konkurranser for grafikk, musikk, video, programmering og mer.

Digital Kultur skapes og finnes overalt, uten at en nødvendigvis legger merke til det. Vi kan nevne aktive nettfora, videodelingssteder som Youtube – hvor ungdom lager egenkomponerte videosnutter, sosiale medier som Facebook og Twitter og mye mer.