Hva er Digital Kultur?

igital Kultur er kulturverk laget med digitale verktøysom datamaskiner, synthesizere, mobiltelefoner og annet. Digital Kultur omfavner både tradisjonelle kunstbegrep som bilder, musikk og video samt nyere verk som spill- og Internettkultur. Sammen med hjemmedatamaskiners innmarsj på starten av 80-tallet, kom Digital Kultur for fullt til Norge.   Hvem er Dataungdom? […]

Kreativ Dataungdom på The Gathering

Kreativ Dataungdom på The Gathering

Digital Kultur er kulturverk laget med digitale verktøysom datamaskiner, synthesizere, mobiltelefoner og annet. Digital Kultur omfavner både tradisjonelle kunstbegrep som bilder, musikk og video samt nyere verk som spill- og Internettkultur. Sammen med hjemmedatamaskiners innmarsj på starten av 80-tallet, kom Digital Kultur for fullt til Norge.

 

Hvem er Dataungdom?

Norge har et aktivt og levende miljø av Dataungdom som benytter både PC og andre digitale verktøy for kreativ utfoldelse, kommunikasjon og underholdning. På lik linje med andre hobbyer som sjakk og idrett, har datainteressen kommet for å bli.

For Dataungdom er datamaskinen en viktig del av hverdagen – for lek, kreativitet og annen utfoldelse.Det er mange ulike miljøer for Dataungdom på Internett. Noen søker sammen i ulike diskusjonsfora og moderne sosiale medier, mens andre er aktive i mer retro miljøer som IRC-kanaler og på e-postlister.

Hvor skapes Digital Kultur?

Dataparty

Dataparty

I denne utstillinga presenterer vi Digital Kultur som er skapt av miljøer rundt datatreff fra nært og fjernt. En viktig del av datatreff er å konkurrere i ulike grener, både innenfor spilling og kreativitet. Innen kreativitet finnes egne konkurranser for grafikk, musikk, video, programmering og mer.

Digital Kultur skapes og finnes overalt, uten at en nødvendigvis legger merke til det. Vi kan nevne aktive nettfora, videodelingssteder som YouTube – hvor ungdom lager egenkomponerte videosnutter, sosiale medier som Facebook og Twitter og mye mer.

Legg igjen kommentar

Your email address will not be published.

Du kan bruke HTML-taggene og atributtene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>