Nye bilder og mer innhold!

Karl Fredrik henger opp nytt bilde I går kveld skiftet vi ut bildene i Kunstpassasjen på Jernbanetorget. Dette er en planlagt utskiftning, for å kunne vise enda mer av den fantastiske kunsten som lages av miljøene tilknyttet demoscenen og datatreff. Bildene fra forrige runde kan du fremdeles se her på nettsiden, sammen med alle de nye. For et par uker siden, ble også omtrent halvparten av demoene byttet ut, og det er planlagt å bytte ut enda fler demoer om et halvannen uke.

Andreas-Johann måler...? Men det er ikke bare nye bilder og demoer på plass i Kunstpassasjen. Vi har også lagt til nye gjenstander underveis. I løpet av utstillingen har vi satt inn flere norske dataspill, et fotografi av en norsk telefonsentral og naturligvis odelstingsproposisjon nr. 1 2008-2009. Denne proposisjonen har vært avgjørende for fremtiden til norske dataparty, da den stadfester at dataparty og tilsvarende arrangement er unntatt merverdiavgift. Dette var er resultat av iherdig innsats fra både Hyperion og KANDU. Sammen med dette er også et fotografi fra demonstrasjonen mot moms på dataparty, som ble arrangert utenfor Vikingskipet 21. mars 2008. Totalt deltok ca 2500 i denne protestaksjonen.

Bli kjent med Internet!I dag fikk vi låne en del gjenstander fra PowerTech. Dette selskapet var blant de første Internett-leverandørene i Norge, og er det eneste som fremdeles eksisterer. PowerTech har hatt stor betydning for Internetts yngre dager i Norge, og fra dem har vi blant annet fått låne «UNIX/Internet Brukerveiledning» – et hefte fra 1994 som gir en innføring til bruk av Internett. Hvorfor en stor manual var nødvendig, og hvor abstrakt «Internett» var før i tiden, gjenspeiles godt i denne videoen fra Tande P på NRK i 1994, hvor gründerne i PowerTech er gjester i studio.

Utskiftning av bilder

Legg igjen kommentar

Your email address will not be published.

Du kan bruke HTML-taggene og atributtene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>